Englanninbulldoggi

Englanninbulldoggi on vanha rotu, jossa on onnistuttu säilyttämään muinaisten molossikoirien piirteitä ja jalostamaan ne nyky-yhteiskuntaan sopivammiksi.

Julman näköisellä matalarakenteisella englanninbulldogilla on massiivinen runko, vankat ja voimakkaat jalat, suuri ja voimakas pää jossa on voimakkaasti ylöskaareutuva alaleuka. Englanninbulldogin kuono on lyhyt ja pään sekä kaulan alueella on löysää nahkaa ja poimuja.

Vakuuttava ja joskus välinpitämättömältäkin vaikuttava ulkokuori kätkee sisäänsä leikkisän, uskollisen, seurallisen ja lempeän koiran höystettynä englanninbulldogille tyypillisellä periksiantamattomuudella. Ja vaikka englanninbulldoggi tyypillisimmillään on hyvinkin itsepintainen, on se myös äärimmäisen herkkä ja halutessaan ylitsevuotavan ystävällinen. Taistelukoiraksi ei nykybulldogista enää ole, se on pienessä koossa oleva suuri koira ja seurakoirien parasta eliittiä.

Vaikka englanninbulldoggi rakastaa sohvalla loikoilua, se ei kuitenkaan ole flegmaattinen sohvaperuna. Englanninbulldoggi on onnellisimmillaan kun se saa olla mahdollisimman monessa mukana.

 

Rotumääritelmä
Jalostuksen tavoiteohjelma
Pennun hankinta

Rotumääritelmä

Jalostuksen
tavoiteohjelma [pdf]

Pennun hankinta
Kasvattajat